Je zou denken dat je met je skateboard of JBL overal terecht kan en dat dan ‘boom’, Urban Sports aan het werk is. Dat is maar een deel van het verhaal! Ja, je kan veel in een stad, maar om iedereen een kans te bieden om mee te doen is meer nodig. En Urban Sporters willen zeker dat er ruimte is voor iedereen. De community staat voorop.

Maar wat heeft de community nodig? De gemeente Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar de behoeftes van Urban Sporters en daarmee ook lessen opgedaan hoe je hen beter kan faciliteren. Overdekte plekken waar verschillende Urban Sports ruimte hebben, blijken een duidelijke behoefte te zijn. Dat herkennen wij zeker uit veel andere steden. En deze plekken zijn veel meer dan sportplekken alleen.

Het zijn namelijk ontmoetingsplekken, maar ook ruimtes om door te groeien, uitlaatkleppen, creatieve spots en vliegwielen voor ondernemerschap. Urban Sporters zijn vol van ideeën en willen graag hun kansen pakken, maar hebben gemeenten nodig die de weg ernaar toe makkelijker en toegankelijker maken. En ook in Rotterdam komt duidelijk het advies naar voren om Urban Sporters bij de plannen te betrekken. Dit zijn allemaal resultaten die de scenes in veel andere gemeenten zeker zouden onderschrijven. Alle links naar het onderzoek (met video en factsheet) en een mooie samenvatting van de resultaten vind je op allesoversport.nl: https://www.allesoversport.nl/thema/beleid/onderzoek-urban-sports-rotterdam-de-kansen-en-uitdagingen-voor-gemeenten/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

    Heb je opmerkingen, tips of vragen?
    Neem contact met ons op!